In mijn stad Dordrecht vind je een hoop brocante en antiek. Maar ik heb één favoriete winkel... Oud Wit
Een prachtige winkel vol brocante en ander moois in hartje Dordrecht. En sinds kort vind je in Oud Wit ook artikelen van 24Homes en daar zijn we trots op. 

 De winkel wordt gerund door twee lieve dames: moeder (Jacqueline) en dochter (Simone). Ik heb daar pas een fotoreportage mogen maken en wil dit graag met jullie delen. Volgende week zal ik meer detailfoto's laten zien van al het moois in de winkel :) 


Het verhaal van Oud Wit: "Al jaren struinen we samen in Nederland rommelmarkten en kringlopen af naar de mooiste schatten, en sinds kort mogen we dit ook in België en Frankrijk (op grote schaal!) doen. Het was al langere tijd een wens van Jacqueline om een winkel in brocante en woonaccessoires te beginnen, het allerliefst een échte winkel. Simone vindt het heerlijk om te stylen, en ziet de winkel als een geweldige uitdaging."



Jacqueline en Simone hebben duidelijk van hun hobby hun beroep gemaakt. Ook zijn ze dol op de Frans-Scandinavische stijl: "Fris, licht, een beetje romantisch en ruimtelijk, met spullen die duidelijk al een leven achter de rug hebben. De schalen en kopjes met de meeste patina zijn toch het mooist? Het geeft ook veel voldoening als mensen bij jou in de winkel net dat ene object vinden waar ze al zo lang naar op zoek waren..." 


Hoewel de naam anders doet vermoeden, is niet alles bij Oud Wit oud, of wit... Je vindt bij Oud Wit gerestaureerde antiek grenen meubelen, in hun geloogde staat of met een frisse lik witte krijtverf, maar ook andere meubeltjes waarop de tijd zijn sporen heeft achtergelaten. Daarnaast vind je Maastrichts aardewerk, Regout, Boch, Nimy, Digoin. Of puur natuurlijke Marseille zepen en zakjes lavendel". Ook vind je allerhande brocante accessoires Ze zijn dol op kanten kleedjes, oude garenklosjes, linnengoed, emaille en zink.
maar ook nieuwe woonaccessoires en papierwaren van merken als Madam Stoltz, Ib Laursen, Nino-Art en niet te missen natuurlijk: 24homes! Vanaf het najaar verkopen ze ook Jeanne d'Arc Living en de prachtige verflijn van L'Authentique! 


De winkel is dus echt de moeite waard om heerlijk rond te struinen. Je vind er altijd wel een mooie schat! Ik ben benieuwd of je al wat moois op een van de foto's ziet staan :) 


Oud Wit is tevens deelnemer van het Kunstrondje Dordt. Elke eerste zondag van de maand zijn er dan verschillende antiek- en brocantewinkels open in het centrum van Dordrecht. 


Als je van plan bent om langs te gaan bij Oud Wit, check dan altijd even de openingstijden op de website van Oud Wit. De winkel is in verband met vakantie gesloten van 11 tot en met 26 juli.

Veel liefs, 
Claire










Een deel van de 24Homes collectie in Oud Wit.
Keychains, lavendelzakjes, luciferdoosjes, lampjes, wattenstaafhouders en harten...
De dames van Oud Wit

0 comments:

Post a Comment

 
Top